Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országos hőség jön

| 2016. 08. 02. | 12:11:00
30-35 fokos maximumokat is mérhetünk pénteken az előrejelzések szerint.
Országos hőség jön
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kedden változóan felhős lesz az ég, zápor elszórtan fordul elő. Délután már 27 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Jók lesznek a közlekedés időjárási feltételei. 

Szerdán csak kevés fátyolfelhő szűri az augusztusi napsütést. Csapadék sehol sem alakul ki. Továbbra is élénk lesz az északnyugati légmozgás. 26 és 31 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. 

Csütörtökön derült, országszerte napos idő várható. Eső nem lesz. Sokfelé emelkedik a hőmérséklet 30 fok fölé - visszatér a hőség. Gyenge lesz a szél.

Pénteken késő estig sok napsütésre van kilátás, és csak elvétve fordul elő csapadék. Késő estétől aztán ÉNy felől zivatarok törnek ki - egy közelgő hidegfront előjeleként. Országos hőség várható 30-35 fokos maximumokkal.

Szombaton egy hidegfront vethet véget átmenetileg a hőségnek, hatására szórványosan alakul ki zápor, zivatar és nagy területen fokozódik viharossá az északnyugati szél. 

Vasárnap csökken a felhőzet, már csak keleten alakul ki újabb zápor. Lassan mérséklődik a szél. 28-29 fok körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: koponyeg.hu

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés