Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

10 fok alatti pirkadatok jöhetnek

| 2019. 07. 13. | 21:06:00
Júliusi vénasszonyok nyara.
10 fok alatti pirkadatok jöhetnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zivatarveszély miatt vasárnapra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: vasárnap napközben szórványosan valószínű zivatar, gyakrabban a középső és keleti területeken, de kisebb számban nyugaton is előfordulhat. Kísérőjelenségként előfordulhat viharos szél, kisméretű jég, lokálisan jelentősebb mennyiségű (20 milliméternél több) csapadékra már csak délkeleten van esély.

Az előrejelzés szerint vasárnap éjjel a leghidegebb órákban 9-18 fok lesz, északnyugaton lesz a legenyhébb, az északi völgyekben a leghűvösebb. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn a napos-gomolyfelhős időben már csak nyugaton, délnyugaton alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északi szél főként a Dunántúlon és keleten lehet élénk. Hajnalban 9-16, délután 23-28 fok várható.

Kedden és szerdán változóan felhős-napos idő ígérkezik, jelentéktelen zápor csupán néhol fordulhat elő. Az északi-északnyugati szél még több helyen megélénkülhet. Egyre inkább 25 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés