Hirdetés

Hirdetés

Ha még nem lenne elég: felhőszakadásra figyelmeztetnek Szabolcsban

MTI

2020.06.18. 19:49

Ha még nem lenne elég: felhőszakadásra figyelmeztetnek Szabolcsban
Nagykállóban a legutóbbi égszakadáskor mindent elöntött a víz (nagykallo.hu)

Zivatar, köd is jöhet.

Hirdetés

Több megyére péntekre, június 19-ére is adott ki figyelmeztetéseket felhőszakadás és zivatar veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést is kiadtak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. 

Emellett Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Csütörtökön az ország keleti harmadán még előfordulhatnak további zivatarok, közülük az intenzívebbeket elsősorban felhőszakadás kísérheti (rövid idő alatt lehulló 30-50 milliméternyi, néhol akár ennél is több csapadék), de kisebb eséllyel 60-80 kilométer/óra feletti széllökés, illetve jégeső is társulhat hozzájuk. Emellett a délnyugati határvidékre is besodródhatnak dörgéssel, villámlással kísért záporok.
A zivatarok az éjszakai órákban fokozatosan mindenütt lecsengenek - írták.
Pénteken napközben kevesebb helyen, elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve megközelítőleg a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre alakulhatnak ki zivatarok.

Kiemelten az északkeleti megyékben intenzívebb zivatar is valószínű az említett kísérőjelenségekkel. Megjegyezték azt is, hogy péntek hajnalban az északi, északkeleti tájakon, valamint a nyugati határvidéken átmeneti ködfoltok képződhetnek.
felhőszakadásidőjárás-előrejelzészivatarveszély

Hirdetés

Hirdetés