Hirdetés

Hirdetés

Nem unják még odafent? Felhőszakadást jósolnak Szabolcs megyére

MTI

2020.07.02. 16:59

Nem unják még odafent? Felhőszakadást jósolnak Szabolcs megyére

Veszélyjelzést adtak ki.

Hirdetés

Az ország középső területein többfelé kiadta a másodfokú riasztást a felhőszakadás veszélye miatt július 2-án délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták, csütörtökön az egész országban várható zivatar és felhőszakadás.

A felhőszakadás veszélye miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében van érvényben másodfokú, a többi megyében elsőfokú figyelmeztetés.

Zivatarveszély miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében másodfokú, a többi megyében elsőfokú a figyelmeztetés. A késő esti, éjszakai órákban is kitartanak a zivatarok. Péntek hajnalig különösen az ország keleti harmadán, a Tisza vonalában, a Tiszántúlon az egymást követő intenzív záporokból, zivatarokból több helyen is hullhat 15-30, néhol 50-60 millimétert meghaladó csapadék.

Pénteken napközben eleinte elsősorban a Duna-Tisza közén, a középső országrészben, később általában keleten várhatók záporok, zivatarok. A zivatarokat továbbra is elsősorban nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti.
felhőszakadásveszélyjelzés

Hirdetés

Hirdetés