Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szelíd hidegfront érkezik

| 2020. 07. 28. | 21:59:00
Az északkeleti tájakra zivatart, szelet, akár jeget is jósolnak.
Szelíd hidegfront érkezik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Július 28-án éjszaka északnyugat felől gyenge hidegfront éri el az országot. Ezzel együtt több megyére a hőség, illetve zivatarveszély adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

Az MTI-hez kedden eljuttatott jelzésük szerint zivatarveszély miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A hidegfront hatására szerda reggelig az északi határvidéken néhol, szerdán napközben főleg az északi megyékben elszórtan alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket jégeső, illetve viharos széllökés kísérhet. Az északkeleti tájakon heves (nagyobb méretű jéggel, illetve károkozó – 90 kilométer/órásnál is erősebb – széllökésekkel járó) zivatarok is kialakulhatnak. Az esti órákra fokozatosan megszűnnek a zivatarok.

A fővárosban, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében hőség miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés