Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tél nagyjából ennyi volt

| 2021. 02. 18. | 12:01:00
Napközbeni mínuszokra már nem kell számítani.
A tél nagyjából ennyi volt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Időkép hosszú távú, 30 napos előrejelzése szerint elkezdődik a fokozatos enyhülés, és február utolsó hetétől már nem kell rá számítani, hogy napközben mínuszok lesznek – sőt, a prognózis alapján 10-13, de akár 17 fokot is mérhetünk majd. Az éjszakák fagya is enged: február 25-től 0 és 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Az előttünk álló hétvégén kezdődik a felmelegedés:

Február 19-én, pénteken felhős, reggel helyenként párás, ködös időre számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban északon, északkeleten fordulhat elő gyenge eső, havas eső. Itt 1 és 6, máshol 7 és 14 fok között alakulnak a maximumok, a legmelegebb délnyugaton lesz. A délies szél helyenként a Dunántúlon és délen támadhat fel.

Szombaton több helyen párás, ködös lehet a reggel. Napközben felhős és napos tájakkal egyaránt találkozhatunk. Délnyugaton élénk lehet a nyugati szél. A csúcshőmérséklet a felhőzet függvényében 5 és 15 fok között alakul.

Vasárnap és a jövő hét első napjaiban is párásak, ködösek lehetnek a reggelek, de napközben sokfelé kisüt a nap. Maradhatnak azonban tartósabban felhős, párás körzetek. Itt 5-10, máshol 11-17 fokig melegedhet a levegő. A légmozgás időnként megélénkülhet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés