Hirdetés

Hirdetés

Több évtizedes hidegrekord dőlt meg

MTI

2021.04.27. 18:52

Több évtizedes hidegrekord dőlt meg
Azzal a húsz fokkal, amit a hőmérő mutat a képen, már nagyon elégedettek lennénk (illusztráció: pixabay.com)

Azért már tényleg jöhetne a tavasz.

Hirdetés

Több évtizedes hidegrekord dőlt meg hétfőn - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján.

Mint írták, mostanáig április 26-án mínusz 5,3 Celsius-fok volt a hidegrekord, amit 1960-ban, Putnokon rögzítettek. Most hétfőn egy hullámzó hidegfront hatására országszerte hűvösebb volt az idő. Zabaron mínusz 5,7 fokig hűlt le a levegő.

A meteorológiai szolgálat egy Facebook-bejegyzésében arról is írt, hogy a 21. század eddigi leghűvösebb áprilisa lehet a mostani. Hozzátették: 121 év távlatában is a sereghajtók közé kerülhet a 2021-es április. Közölték, hogy az eddigi leghidegebb április 1929-ben volt, akkor 6,8 fok volt a hónap középhőmérséklete. Most vasárnapig ez az érték 7,9 fok.
Május első napjaiban derül ki, hogy 1901 óta hányadik lehűvösebb április az idei.

És ami várható: éjjel még mindig mínusz!

Kedden éjjel és szerda délelőtt az északkeleti országrészben kevés lesz a felhő, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Az ország többi részén éjszaka és szerdán általában erősen felhős idő várható, és csak rövidebb napos időszakok lehetnek.
Szerda késő délutánig, kora estig a déli és nyugati megyékben fordulhat elő időszakos, szemerkélő eső, később északabbra is lehet elszórtan eső, záporeső. A keleties szél kedd délután és szerdán napközben nagyobb területen megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul, gyenge fagy a kevésbé felhős, szélcsendes északkeleti tájakon lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 14 és 20 fok között alakul.
időjáráshidegrekord

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés