Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélybe került a Csíkszereda hokisa

| 2022. 04. 02. | 12:53:00
Azonnal látható volt, hogy nagy a baj.
Életveszélybe került a Csíkszereda hokisa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyes állapotban került kórházba Salló Alpár, az SC Csíkszereda jégkorongozója, aki az Erste Liga döntőjének első mérkőzésén, pénteken a vendég ferencvárosi Nagy Gergővel történt ütközésben sérült meg.

Az első harmad derekán Salló fejvédője az ütközés után leesett, és e nélkül, tarkóval csapódott a jégbe. Hordágyon vitték le, majd gyorsan kórházba szállították. A Ferencváros csapatkapitányát nem állították ki az eset miatt.

Hodos László, a csíkszeredai klub elnöke az MTI-nek elmondta: sikerült beszélnie Salló szüleivel.

Az orvosok arról tájékoztatták a hozzátartozókat, hogy a játékos agya bevérzett, és ha nem sikerül elállítani a vérzést, akkor műtétre lesz szükség. Az is kérdés, hogy a játékos az operációt követően teljesen felépül-e

 - fogalmazott Hodos.

Sipos Levente, a magyar szövetség (MJSZ) főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a "hokis társadalom egy emberként szorít Salló felépüléséért".

A találkozót 5-1-re a Ferencváros nyerte, a tervek szerint a párharc szombaton magyar idő szerint 13.30-kor, ugyancsak Erdélyben folytatódik.

Péntek késő este a Ferencváros a hivatalos honlapján közölte:

a legfrissebb helyszíni hírek szerint Salló Alpár állapota stabil, nincs életveszélyben, felébresztették a mesterséges altatásból, azonban a baleset következtében a fejében keletkezett egy vérömleny, amely ha nem szívódik fel természetes úton, műtéti beavatkozásra lesz szükség.

Rendkívül sajnálatos esetről van szó, egyik csapatnak sem volt könnyű átélnie a jégen ezeket a szörnyű pillanatokat - idézi a fradi.hu az FTC-Telekom vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot.

Természetesen semmilyen szándékosságról nem volt szó, aki követi a jégkorongot, pontosan tudja, hogy akár több tucat hasonló ütközés, párharc történik egy mérkőzésen. A videón is látszik, történt egy szabályos ütközés, ami után az ellenfél játékosa rendkívül szerencsétlen módon ütközött a palánknak, majd esett a jégre. Gergő is azonnal látta, hogy baj van, kiszólt a padokhoz, hogy segítségre van szükség, és folyamatosan kérdezősködött, hogy mi a helyzet Alpárral. Nagyon megviselte az eset, sportemberek vagyunk, átérezzük, milyen rettenetes egy ilyen eset. Gergő és a Ferencváros teljes csapata nevében mondhatom, egy emberként szorítunk Salló Alpárnak - mondta Fodor Szabolcs. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés