Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem engedték be a Fradi-meccsre az erdélyi magyar válogatott játékost

| 2022. 10. 28. | 14:51:00
Az erdélyi csapat hivatalosan is tiltakozik. Debrecenben ilyen nem fordulhat elő!
Nem engedték be a Fradi-meccsre az erdélyi magyar válogatott játékost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalosan tiltakozik a Gyergyói Hoki Klub a Magyar Jégkorong Szövetségnél és az Erste Ligánál, amiért több erdélyi születésű magyart nem engedtek be a Tüskecsarnokba a Ferencváros és a Gyergyói HK hokimeccsére a házigazda FTC biztonsági emberei. Köztük volt a csíkszeredai születésű Reisz Áron, aki a magyar korosztályos és felnőtt válogatottban is játszott. Az édesapjával akarta megtekinteni a mérkőzést, online meg is vásárolták a jegyet, de bejáratnál a személyi okmányaik ellenőrzése után közölték velük, hogy mivel nem budapesti születésűek, hanem „románok", nem mehetnek be a csarnokba (erről a hokis egy rövid videót is megosztott).

Csakhogy Reiszék abszolút semleges nézőként akarták megtekinteni az összecsapást.

„Mivel ezen az estén abszolút semleges nézőnek tartottam magam, fel sem merült bennem, hogy a vendégszektorba váltsak jegyet... Mind a Fradi diszkriminatív hozzáállása az Erdélyben születettekhez, mind pedig a biztonsági szolgálat megalázó eljárásmódja, “románozása” szégyenletes volt. Számomra ép ésszel felfoghatatlan, hogy 2022-ben ilyen megtörténhet Magyarországon, hogy az embereknek tartania kell attól, hogy születési helye miatt beengedik-e vagy sem egy sporteseményre"

- írta a közösségi portálon Reisz Áron. A Ferencváros erre azt válaszolta:

"Volt 200 vendégjegy, de az elfogyott, és „mivel nincs semleges szektor a mérkőzésekre, ezért a biztonsági szolgálatnak kötelessége azonosítani, ha vendégszurkolók hazai belépővel próbálnának meg belépni”.

A Tüskecsarnokban tehát a Ferencváros hazai mérkőzéseire egy nem budapesti jégkorongrajongó vagy a vendégszektorba vesz jegyet, vagy sehova. Semlegesként ugyanis nem lehet hokimeccset nézni a zöld-fehéreknél. Ez semmiképpen nem vet jó fényt a magyar jégkorongra, az Erste Ligára!

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés