Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Green Holidays: nem jut mindenre a biztosításból

| 2017. 07. 19. | 16:38:00
Kevés lesz a félmilliárd.
Green Holidays: nem jut mindenre a biztosításból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már július végén megkezdi az Uniqa a Green Holidays megalapozottan igényt érvényesítő károsultjai részére az elmaradt vagy meghiúsult utazások után járó kifizetéseket úgynevezett szolgáltatási előleg formájában - közölte az Uniqa az MTI-vel szerdán.

A közlemény emlékeztet: a Green Holidays Kft. a nemzetközi utazásszervezői tevékenységére az Uniqa-val kötött kezesi biztosítási szerződést, ez alapján 500 millió forint erejéig vállalt vagyoni biztosíték nyújtást a biztosító. 

Az Uniqa számára egyértelművé vált a kárbejelentések alapján, hogy ezek a vállalt 500 millió forintos keretet kimerítik.

A legfontosabbnak nevezte a biztosító, hogy megállapítsa az összeg jogszerű elosztását, és a szolgáltatásuk a lehető leghamarabbi eljuttatását a károsultakhoz, így már július végén elkezdik a kártalanítást. 

Hangsúlyozták: első prioritásként minden Magyarországra hazautazni szándékozó Törökországban szükséghelyzetbe került utas részére biztosították a hazajutás lehetőségét. Összesen 734 utast hoztak haza, 20 különböző törökországi szállodából, 3 nap alatt, 4 chartergéppel, melyeket külön erre az útra szerveztek.

A hatályos jogszabályok alapján a biztosító szolgáltatása kizárólag azokra az utasokra vonatkozik, akik a Green Holidays Kft.-vel, mint utazásszervezővel kötöttek utazási szerződést, vagy a Green Holidays Kft. utazási csomagját vásárolták meg utazásközvetítőn keresztül. A biztosító kizárólag a Green Holidays Kft.-vel, mint utazásszervezővel kötött utazási szerződések esetén tud és köteles helytállni - közölték.

Mint írták, eszerint ebbe a körbe a ténylegesen a Green Holidays Kft. által utazásszervezőként összeállított, utazási csomagban értékesített utak tartoznak, ezek azok, melyek az Uniqa által vállalt kezesi biztosítási fedezet hatálya alá esnek. Az ebbe a csoportba tartozó utasok legfeljebb a megkötött utazási szerződésben szereplő összeg erejéig jogosultak az elmaradt vagy meghiúsult utazásaikkal kapcsolatban a biztosító szolgáltatását igényelni. 

Honlapjukon az adatokat folyamatosan frissítik. Az ügyfelek nyomon követhetik az 500 millió forintos keretösszeg alakulását a következő felületen: http://www.uniqa.hu/greenelszamolas.

Céljuk, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, pontosan mennyit és mire fordítottak.

A Green Holidays Kft. július 2-án, vasárnap kora este jelentette be fizetésképtelenségét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés