Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Választási törvényt sértett Orbán?

| 2017. 07. 18. | 16:23:00
Az Együtt elnöke szerint igen.
Választási törvényt sértett Orbán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pártpropagandának minősül Orbán Viktor külföldön élő magyaroknak küldött levele, melyben regisztrációra biztatja a levél átvevőjét, hiszen csak úgy lehet szavazni - állítja Szigetvári Viktor. Az Együtt választmányának elnöke arra figyelmeztetett: a választási információkról a Nemzeti Választási Irodának (NVI), illetve a helyi választási irodáknak kell tájékoztatniuk a választópolgárokat.

Az Együtt választmányának elnöke a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) fordul, mivel véleménye szerint Orbán Viktor levelével megsértette a választási törvényt, ugyanis a külföldön élő magyarok és a választási szervek közötti kommunikációra csak a NVI-nek illetve a helyi választási irodáknak van jogköre. Ezek az intézmények tudják függetlenként, pártelfogultság nélkül tájékoztatni a választópolgárokat a választásokkal kapcsolatos információkról - áll a párt Szabolcsihírhez eljuttatott közleményében.

Az Együtt már a kezdetektől  fogva elengedhetetlennek tartja a kétféle jogállású határon túli szavazók jogegyenlőségének megteremtését. Elfogadhatatlan, hogy egy 1956 után emigrált, Magyarországon állandó lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgár könnyebben, egyszerűbben szavazhat, mint egy Londonban dolgozó magyar fiatal.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés