Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A jövő héten itt a kínai vakcina? Orbán ebben bízik

| 2021. 02. 09. | 15:13:00
Vakcina és nagy befektetések a láthatáron, írta a miniszterelnök a közösségi oldalán.
A jövő héten itt a kínai vakcina? Orbán ebben bízik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Vikor arra számít, hogy a kínai vakcina első szállítmánya a jövő héten megérkezik – tájékoztatta a távirati irodát február 9-én Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A magyar kormányfő a kilencedik – ezúttal online – Kína-Kelet-Közép-Európa csúcstalálkozón a koronavírus elleni oltásért folyó versenyről, Kelet és Nyugat konstruktív együttműködéséről, a szabad világkereskedelemről, a kínai-magyar gazdasági kapcsolatokról és a kínai vakcina magyarországi felhasználásáról is beszélt. 

Ez utóbbi kapcsán Orbán Viktor azt mondta, „nagyon megnyugtató” jelentéseket kapott a Kínában járt magyar küldöttségtől, amelyek tapasztalatai alapján nemzeti szabályozó hatóságunk kiadta a sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyt.  

A tájékoztatás szerint Orbán Viktor azt mondta, a „magyarok támogatják a szabad és tisztességes globális kereskedelmet, amelynek ma nagyobb jelentősége van, mint valaha”. Minél kevesebb akadály gátolja a gazdasági és kereskedelmi együttműködést – tette hozzá –, annál gyorsabban talpra állhat a gazdaságunk.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés