Hirdetés

Országgyűlési választás – érdekes számadatok

Nemzeti Választási Iroda

2022.03.11. 13:28

Országgyűlési választás – érdekes számadatok
A kép illusztráció

Két pártszövetség tudott mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet állítani.

Hirdetés

Az április 3-i parlamenti választáson a 664, jogerősen nyilvántartásba vett egyéni jelöltből 34 indul függetlenként, a többiek valamilyen párt, pártszövetség jelöltjeként mérettetik meg magukat. Két pártszövetség tudott mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet állítani - derül ki a Nemzeti Választási Iroda március 11-i adataiból.

A választásra 20 jelölőszervezetnek sikerült egyéni jelöltet állítania.

Az NVI tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu adatai szerint a Fidesz-KDNP és a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd tudott mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet állítani.

A Mi Hazánk Mozgalomnak 102 nyilvántartásba vett jelöltje van, 4 bejelentett jelöltjük nyilvántartásba vételét azonban az illetékes választási bizottságok elutasították. A Megoldás Mozgalomnak 99 nyilvántartásba vett jelöltje van és 7 jelöltjük nyilvántartásba vételét a választási bizottságok elutasították.

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak 79 nyilvántartásba vett jelöltje van, 8 nyilvántartásba vételét elutasították a választási bizottságok, 1 jelölt pedig lemondott. Ugyancsak 79 nyilvántartásba vett jelöltje van a Normális Élet Pártjának, amelynek 25 jelöltjét elutasították, de 1 jelöltet újra bejelentettek és akkor már nyilvántartásba vette a választási bizottság, a pártnak van 5 kiesett jelöltje is.  

Az ISZOMM - Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom és a Magyar Munkáspárt közösen indította jelöltjeit, a választási bizottságok 49-et vettek nyilvántartásba, 17-et pedig elutasítottak. Az IMA - A Mi Pártunk 4 nyilvántartásba vett és 16 elutasított jelölttel rendelkezik.

A Valódi Demokrata Pártnak 2 nyilvántartásba vett jelöltje van, a Magyar Liberális Párt - Liberálisok, a Magyar Szegények és Dolgozók Demokratikus Szervezete, a Polgári Válasz Mozgalom, valamint a Zöldek Pártja 1-1 választókerületben tudott jelöltet indítani.
 

adatokOrszággyűlési választások 2022

Hirdetés

Hirdetés