Hirdetés

Aszály, Agrárminisztérium, biztosítók, egyeztetés

MTI

2022.07.22. 12:15

Aszály, Agrárminisztérium, biztosítók, egyeztetés
(Fotó: Freepik)

A minél gyorsabb kárrendezés a cél.

Hirdetés

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára egyeztetést folytatott a hazánkban működő biztosítók képviselőivel annak érdekében, hogy az aszálykárt elszenvedett gazdák kártalanítása minél zökkenő mentesebben folyjon a jövőben – jelentette be az MTI-hez eljuttatott július 22-i közleményében az Agrárminisztérium (AM).

Az Európai Unió területének csaknem felét történelmi léptékű aszály fenyegeti. Magyarországot ugyancsak sújtja ez az időjárási szélsőség: július közepére az 550 ezer hektárt is meghaladta az aszálykár bejelentéssel érintett területek nagysága. A következő hetekben további jelentős számú aszálybejelentés várható. Elsősorban az ország keleti régióiban tapasztalható károk mértékére és a gazdák által bejelentett panaszokra tekintettel az agrártárca szakmai egyeztetésbe kezdett a biztosítók képviselőivel – ismertette az Agrárminisztérium.

Feldman Zsolt államtitkár kiemelte, hogy össztársadalmi érdek a jelenlegi időszakban a gazdák megfelelő tájékoztatása mellett a minél hatékonyabb és gyorsabb kárrendezés. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a biztosítók készüljenek fel megfelelő kárbecslői kapacitásokkal a bejelentések feldolgozására, hiszen a bejelentések eredményessége nagyban függ az időtényezőtől.

Az egész ország érdeke, hogy minél több magyar gazda folytathassa a termelői munkát. A lakosság élelmiszerbiztonságának záloga ugyanis a mezőgazdasági termelés folyamatosságának biztosítása

– tette hozzá végül a szakember.

aszályAgrárminisztériumkárrendezés

Hirdetés

Hirdetés