Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az állam nem adhat pénzt a Magyar Postának – így Orbán

| 2022. 11. 02. | 17:38:00
A miniszterelnök szerint át kell alakítani a posta belső szerkezetét.
Az állam nem adhat pénzt a Magyar Postának – így Orbán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint ismert, a a Magyar Posta legutóbb 210 település 366 postahivatalának ideiglenes bezárását, valamint 300 dolgozó leépítését jelentette be. Az Országgyűlés november 2-i ülésén a jobbikos Dudás Róbert azt mondta, szerinte a vidéki posták bezárása a végét jelentheti a vidéki pénzügyi ügyintézésnek. Azt javasolta, hogy a Szerencsejáték Zrt. támogassa a jövőben a Magyar Postát.

[Beillesztett cikk: Ezeket a szabolcsi postákat zárják be november közepétől]

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában jelezte, a Szerencsejáték Zrt.-nek nincs köze a Magyar Postához.

Elmondta, a Magyar Posta egy veszteséges vállalat, és az uniós szabályok kizárják, hogy egy veszteséges cégnek támogatást adjon a magyar állam.

A postát mindenképpen át kell alakítani, ha ez nem történik meg, akkor a posta szolgáltatásainak a színvonala tovább hanyatlik, a szolgáltatás területe pedig zsugorodni fog – közölte. Ismét hangsúlyozta, a postát csak akkor lehet "életben tartani", ha átalakítják a belső szerkezetét, mert a "kormány el van tiltva attól, hogy pénzt tegyen a postába". Következésképpen a postának meg kell újulnia – mondta, és reményét fejezte ki, hogy ezt minél kevesebb fájdalommal meg tudják majd tenni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés