Hirdetés

Kisvárdai fiaskó a sereghajtó otthonában

MTI

2021.02.06. 17:33

Kisvárdai fiaskó a sereghajtó otthonában
A kisvárdai Herdi Prenga és a miskolci David Vanecek küzdenek (Fotó: Vajda János/MTI)

Lényegében 40 perc után eldőlt.

Hirdetés

Hirdetés

A sereghajtó Diósgyőr 2-0-ra legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának február 6-i nyitómérkőzésén.

A borsodi együttes sorozatban három nyeretlenül megvívott bajnoki után diadalmaskodott újra, a forduló előtt még ötödik várdaiak pedig egymás után harmadik meccsükön nem tudtak győzni.

Kiegyenlített labdabirtoklás mellett az egész mérkőzés során a hazaiak futballoztak veszélyesebben, igaz, ők már a 10. percben büntetőhöz, és annak értékesítésével előnyhöz is jutottak. A vendégek nem igazán tudtak fogást találni a DVTK védekezésén, így egy kicsit unalmasabbá vált a meccs, ám a szünet előtt öt perccel egy újabb pontrúgás kifogott a Kisvárdán. Hegedűs János szépen lőtt a rövid sarokba szabadrúgásból, nagyjából 25-26 méterről.

Fordulás után a két cserével felfrissített vendégek változatlanul kevés veszélyt jelentettek a hazai kapura, a Diósgyőr pedig a kétgólos előny birtokában nyugodtan futballozott, ugyanakkor letámadással igyekezett elejét venni az ellenfél támadásvezetésének. A hajrához közeledve erősödött a Kisvárda nyomása, a gól azonban elmaradt, így a vendégeknek szépíteniük sem sikerült.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 2-0 (2-0)
Miskolc, zárt kapuk mögött, v: Andó-Szabó
Gólszerzők: Vanecek (10., tizenegyesből), Hegedűs (40.)
Sárga lap: Marin (33.), Max (57.), Ivanovski (83.), illetve Bumba (16.), Prenga (56.), Cirkovic (94.)
DVTK: Malenica – Sesztakov (Iszlai, 83.), Hegedűs, Milovic, Soldo, Marin – Grgic, Max – Márkvárt, Suljic (Drazic, 67.) – Vanecek (Ivanovski, 78.)
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Cirkovic, Prenga, Hej – Lucas, Simovic (Karabeljov, 84.) – Sassá (Kovácsréti, a szünetben), Ötvös (Navratil, a szünetben), Bumba (Zlicic, 84.) – Viana (Jelena, 67.)
labdarúgásKisvárdabajnokságDVTK

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés