Hirdetés

Két pontot elveszített a Kisvárda a legvégén

MTI

2021.11.20. 22:46

Két pontot elveszített a Kisvárda a legvégén
A hidegzuhany a 92. percben (Fotó: Kisvárda FC)

A „várkerti vitézek” hamar vezetést szereztek, de megbosszulta magát a bekkelés.

Hirdetés

Hirdetés

A Kisvárda sokáig vezetett, de a 92. percben kapott góllal végül csak döntetlent játszott a Gyirmót vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának november 20-i játéknapján. Az előző kör után edzőváltáson átesett várdaiak – Joao Janeiro helyett öt mérkőzésre Erős Gábor kapott megbízást – egy sikerrel a tabella élére ugorhattak volna.

A Kisvárda a kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést, nyomás alatt tartotta a hazai kaput, s ennek hamarosan meg is lett az eredménye: bő tíz perc után Mesanovic felvágásáért büntetőt kapott, amelyet Bumba magabiztosan értékesített. A vezetés birtokában átadták a területet ellenfelüknek a vendégek, akik innentől kezdve több veszélyes kontrát is vezettek, a házigazdák támadásaiban pedig nem volt átütőerő. 

A szünet után többnyire a kisvárdai térfélen folyt a játék, de a csapat továbbra is fegyelmezetten védekezett. Egy-egy pontrúgásból veszélyeztettek ugyan a vendéglátók, Dombónak azonban komoly védeni valója nem akadt. A hajrában fokozta a nyomást a Gyirmót, és – miután a másik oldalon Zlicic a keresztlécet találta el, majd Lencse ziccerét Dombó bravúrral hárította – a 92. percben, egy kapu előtti kavarodást gólra váltva sikerült kicsikarnia az egy pontot érő egyenlítést.    

Bank Liga, 13. forduló:
Gyirmót FC Győr – Kisvárda Master Good 1-1 (0-1)
Gyirmót, Alcufer stadion, 864 néző, v.: Káprály
Gólszerzők: Ikic (92.), illetve Bumba (11., 11-esből)
Sárga lap: Csonka (30.), Hasani (63.), Nagy P. (66.), Szegi (85.), illetve Hej (58.)
Gyirmót: Hársfalvi - Szegi, Ikic, Karacs, Hajdú - Nagy P., Radics (Medgyes, 70.), Hasani (Lencse, 77.), Csonka (Vass, a szünetben) - Varga, Simon (Vogyicska, 94.)
Kisvárda: Dombó - Peteleu, Kravcsenko (Rubus, 43.), Prenga, Hej - Karabeljov (Melnyik, 67.), Simovic - Navratil (Asani, 81.), Bumba (Camaj, 67.) , Ötvös (Zlicic, 81.) - Mesanovic   
labdarúgásKisvárdabajnokság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés