Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisvárdán odafigyelnek az ukrán labdarúgókra

| 2022. 03. 03. | 16:28:00
A gyerekekkel külön foglalkoznak.
Kisvárdán odafigyelnek az ukrán labdarúgókra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden lehető segítséget megkapnak a Kisvárda ukrán labdarúgói – árulta el Révész Attila, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei együttes sportigazgatója az orosz–ukrán háború kapcsán március 3-án, írja az NSO.hu.

– Ahogy Európa több csapatában, nálunk is pályára léptek az elmúlt hétvégén az ukrán légiósok, Hej Viktor, Anton Kravcsenko és Bohdan Melnik is a kezdőben kapott helyet – nyilatkozta Révész Attila.

Habár természetesen nagyon megrázták labdarúgóinkat az ukrajnai események, ők is úgy érezték, hogy a futballal legalább ideig-óráig el tudják terelni a figyelmüket

– mondta a sportigazgató.

Révész Attila azt is elmondta, az ukrán focistáik családtagjait, rokonait lehetőség szerint áthozták Magyarországra, illetve átköltöztették Kárpátaljára, de például Kravcsenko Dnyipropetrovszkban élő szülei megüzenték, hogy ők nem menekülnek sehová, ha úgy kell lennie, inkább otthon halnak meg.

A gyerekekkel, akiknek a szülei szintén Ukrajnában ragadtak, rengeteget foglalkoznak pszichológusok és tanítók, hogy fel tudják dolgozni a megpróbáltatásokat. Amiben csak tudok, én is megpróbálok segíteni nekik. A felnőttcsapatunk ukrán játékosai pedig mindenkit arra buzdítanak, hogy lehetőségeik szerint vegyenek részt egy segélynyújtó kampányban

– fejezte be a kisvárdai sportigazgató.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés