Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtört az átok! Tíz forduló után nyert ismét a Kisvárda!

| 2023. 05. 14. | 19:36:00
Az Újpestet fektette kétvállra a Kisvárda a Várkerti Stadionban.
Megtört az átok! Tíz forduló után nyert ismét a Kisvárda!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtelt a B-közép a Várkerti Stadionban az OTP Bank Liga 31. fordulójában május 14-én délután lejátszott Kisvárda-Újpest NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzésen. A telt lelátó azért hír, mert a Várda legutóbbi hazai mérkőzésén a vérmes piros-fehér drukkerek bojkottálták a találkozót. A vendég Újpestet legalább száz szurkoló kísérte el, sőt a klub ereklyéit árusító stand is kivonult a Várkerti Stadion elé.

A fővárosiak a tabella hetedik, míg a Várda a nyolcadik helyen tanyáztak a meccs előtt úgy, hogy a két csapat között egyetlen pont volt a különbség. Bármelyik csapat is győz, a tabella hatodik helyére kapaszkodhat fel.

A fehérmezes vendégek kezdték a találkozót. Jó iramot diktáltaka csapatok, a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, és ha helyzetig nem is jutottak el, távoli lövéssel viszont próbálkoztak. Makowski életerős lökete 22 méterről, középmagasan, a bal kapufa mellett zúgott el. A hazai fölényt jelezte, hogy a 9. percben Mesanovicot Antzoulas csak vissza tudta rántani, amiért sárgalapot kapott. A szabadrúgást balról 28 méterről Alic ívelte a kapu elé, a labda azonban nem találkozott pirosmezesek fejével. Maradt, sőt fokozódott a Várda fölénye, a vendégek a saját térfelükre szorultak. A 13. percben Spasic egy gyönyörű támadás végén ajtó-ablak helyzetben 10 méterről csúnyán a kapu fölé durrantot. Aztán a 18. percben egy őrületes kapushiba miatt hűlt meg a vér az Újpest drukkerekben. A bedobás a kapus Nicolicnak ment, aki a talpa alatt elengedte a labdát, és a gólvonal elől, csak gyorsan visszafutva tudta azt a mezőnybe lőni. Antzoulas egy csúnya szabálytalanság után (Mesanovicot rúgta sípcsonton a felezővonal közelében) a 21. percben megkapta a második sárgáját, így tíz emberrel folytatta a találkozót az Újpest.

A kiállítás után az első adandó alkalommal cserélt Vignjevic mester, lehozta Vargát, beküldte a védő Diabyt. A pirosmezesek fölénye maradt, helyzetet viszont nem tudtak kidolgozni, a védekezésre átszervezett Újpest hatékonyan állította meg már a tizenhatos előtt a hazai rohamokat. Mi több, a 30. perctől kiegyenlítetté vált a játék. A 37. percben a kaputól 40 méterre egy rosszütemű becsúszás miatt Jovicic sárgát kapott a Kisvárdából. A játék nagyon leült a félidő utolsó harmadára, egyáltalán nem látszott a pirosmezesek emberelőnye. A hazaiak sokat passzolgattak keresztbe, többször pontatlanul, a vendégek pedig labdát szerezve középen járatták a labdát, amíg el nem veszítették. Unalmas, gyenge iramú játékkal teltek a percek. A hazaiaknak ugyan sikerült néhány alkalommal az Újpest védősora mögé juttatni a labdát, de kaput eltaláló lövésig, fejesig nem jutottak. A kétperces hosszabbítás egyetlen említésre méltó eseménye az Újpest kapusának sérülése a tizenhatoson kívül. Egy előreívelt labdára futott ki jó ütemben, elfejelte a hazai játékos elől, majd átesett rajta.

A második félidőben nagyobb lendületet diktáltak a csapatok, nyílt harc folyt a pályán. Az első öt percben egy-egy helyzetet jegyezhetet mindkét csapat. Aktívabb a Várda volt, jobbára a vendégek térfelén járt a labda, és Karabelyov az 52. percben akár meg is szerezhette volna a vezetést, 10 méterről senkitől sem zavartatva a kapu fölé bombázott. Az 54. percben Kruscic Milos kettőt cserélt, Spasicot Ilievski, Alicot Leoni váltotta. Sőt, pár perccel később Camajt is becserélte a vezetőedző. Mindettől azonban nem lett eredményeseb a hazai csapat, a védelem rendre szerelte a támadó pirosmezeseket, és az Újpest kontrái mind kreatívabbak, veszélyesebbek lettek. Ha a hazai szélsőnek, Camajnak sikerült is a kapu elé gyötörni a labdát, ott vagy csak késve érkeztek a játékostársak, vagy a fehérmezesek vágták ki a mezőnybe. A 66. percben hármat cserélt az újpest mestere. És a 67.percben felrobbant a stadion! A Várda a végletekig kisakkozta védőket, és a támadás végén Leóninak már nem volt más dolga, mint 7 méterről a hálóba gurítani a labdát (1–0).

A gól után úgy tűnt, a hazaiaknak sem volt már semmi sem sürgős, képesek voltak hosszasan adogatni a felezővonal körül, majd ebből indítani a jobbára vérszegény támadásokat. Aztán a 79. percben megduplázta előnyét a Várda. Camaj a jobb oldalon a felezővonal közelében szerzett labdát, középre kanyarodva végig vitte a térfélen, majd 15 méterről lőtt. Nicolic kiütötte a labdát, az Ilievski elé pattant és ő 8 méterről a fekvő kapus mellett a hálóba vágta (2–0).

A gól meghozta a hazaiak játékkedvét, a ritmust átvették a vendégek, ismét felpörgött az iram. A hazaiaknál Camaj jeleskedett a játék szervezésében, míg az Újpestnél Csoboth osztogatott jól a hazaiak tizenhatosa előtt. Gólhelyzete a pirosmezeseknek volt, a vendégek kapusa azonban remek formában védett. A hosszabbítás 4 percéből kettőben a felezővonal közelben adogattak a hazaiak, az Újpest játékosai várták, mi lesz ebből. Számukra vereség lett..

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés