Hirdetés

Hirdetés

Felfedik a kultúra rejtett arcait

Fiatalok zenélnek, táncolnak fiataloknak

Szabolcsihír

2016.08.16. 11:42

Felfedik a kultúra rejtett arcait
Kiss Benedek a Vikár Sándor Zeneiskola büszkesége (fotó: az zeneiskola honlapja)

A Luther Passage a Kultúráért Egyesület ismét ingyenes programsorozatot indít.

Hirdetés

 A kultúra rejtett arcai címmel indít programsorozatot a Luther Passage a Kultúráért Egyesület Nyíregyházán. Az augusztustól 2017. áprilisáig tartó projektben 10 előadás szerepel.

Csobó Péter György, a program zenei és tánckurátora illetve Nagy Emilia egyesületi elnök a rendezvényt bevezető sajtótájékoztatón kedden elmondta: a mostani már a harmadik programsorozat, melyet pályázati forrásokból finanszíroznak. Ezúttal fiatal előadóművészeket szeretnének bemutatni, reményeik szerint fiatal közönségnek. Az előadások Nyíregyházán több helyszínen - Vikár Sándor Zeneiskola, Kodály iskola, Krúdy Kamara -, lesznek, illetve Baktalórántházára is terveznek egy fellépést.

A program nagy része már összeállt, erről előzetesen elmondták: színpadra lép a Magyar Televízió Virtuózok című tehetségkutató műsorában döntős, nyíregyházi Kiss Benedek, láthatjuk majd színpadon Kiss Ferenc táncművészt, de az ő koreográfiája alapján, egy sepsiszentgyörgyi társulat által színpadra vitt Kampf című elődást, valamint a Fehér Ferenc koreográfiájára készült Helló, zombi! című darabot is.

A sorozat első előadása augusztus 19-én, pénteken este hatkor kezdődik, Lakatos Ádám és zenésztársai jazzkoncertjével. Helyszín a nyíregyházi Frei kávézó, a program ingyenes. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés