Hirdetés

Számoljon csillagvirágot, de szedjen mást!

nyiregyhaza.hu

2017.03.22. 13:30

Számoljon csillagvirágot, de szedjen mást!

Nagyszerű nyíregyházi program a szabadban.

Hirdetés

Hirdetés

Az E-misszió Egyesület március 25-én 9.30-tól ismét csillagvirág-számlálásra várja az erdő barátait. A tavasz biztos beköszöntét jelzi, hogy a nyíregyházi Sóstói-erdőben újra nyílik védett növényritkaságunk, a ligeti csillagvirág.

Találkozó a Tölgyes csárda előtt, ahonnan gyalog közelítik meg a csillagvirág lelőhelyét. A virágok megcsodálása és pontos megszámlálása mellett a környéken a szemetet is összeszedik a természetvédők.

A ligeti csillagvirág (Scilla vindobonensis) a Nyírség egy igen ritka védett növényfaja, lelőhelyeinek számát egy kezünkön meg tudjuk számolni. Hazánkban a hegy-dombvidékeken még viszonylag gyakori, az Alföldön viszont rendkívül szórványos előfordulású. Termőhelyei megyénkben kizárólag az ősi eredetű tölgyerdők, melyekből már csak nagyon kevés maradt fenn olyan szép állapotban, mint a Nyíregyházi Sóstói-erdő. A ligeti csillagvirág a jácintfélék családjába tartozó évelő, hagymás növényfaj. Virágzása – amely csupán egy-két hétig tart – a valódi tavaszi időjárás beköszöntét jelzi, többnyire március végére-április elejére esik. 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ajánljuk még