Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kerekdomb: borivók és műveszetevők fesztiválja

| 2017. 08. 28. | 10:35:00
Random Trip, 30Y, Irie Maffia, Bíró Eszter, Herczku Ági, Czutor Zoltán, Amadinda, Lackfi János, Cserna-Szabó András.
Kerekdomb: borivók és műveszetevők fesztiválja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány név és együttes azok közül, akik biztosan ott lesznek a Kerekdomb Fesztiválon szeptember 8-10. között. Mondjuk, hogy miért érdemes még ellátogatni Tállyára, a tokaji borvidék festői településére.

Borpiknik, könnyű-és komolyzenei koncertek, színház, irodalmi- és gyerekprogramok, futóverseny. Ezekkel (is) várja a Kerekdomb hat helyszíne a három nap alatt a látogatókat. Az idén második alkalommal megrendezett összművészeti fesztivál bőséges programkínálatából majd’ minden korosztály talál magának izgalmas elfoglaltságot.

Aki elsősorban a koncertek miatt látogatna el Tállyára, azt a hazai könnyűzene legkedveltebb előadói szórakoztatják: a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Zűrös Banda és a Random Trip zenészei, Tóth Vera, Barabás Lőrinc, Herby Shaw (Soul Surge), Delov Jávor és DJ QCee.

Aki a komolyzene miatt érkezik a Kerekdombra, az a tállyai római katolikus templom meghitt falai között talál értékes programokat: itt ad akusztikus koncertet kvintettjével Szirtes Edina Mókus, a Szent Efrém férfikar, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Amadinda Ütőegyüttes, a Musica Florens, valamint egy különleges trióval Madarász Iván, Kővári Eszter Sára és Matuz Gergely.

A fesztivál egyik legszebb helyszíne a Maillot-kastély, amely a gyerekeket és a filmrajongókat várja majd. Itt koncertezik Bíró Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, a Holló Együttes, valamint a Belmondo zenekar énekese, Czutor Zoltán és a Czutorborsók. A legkisebbeket Ringató várja minden nap. A Kerekdomb alatt a kastélyban három tematikában kínálnak film-csemegéket: vetítésre kerül az Aegon Művészeti díjas film, a Tíz erős történet, a 2017-es Malter Filmfesztivál rövidfilmjei, valamint a nemrég a mozikba került Egy kupac kufli c. rajzfilm.

Irodalom és futás

Az Oroszlános Borhotel hangulatos boros pincéjében a József Attila Kör szervezésében irodalmi programokkal készülnek; az irodalomfelelős Lackfi János lesz. Itt lehet majd találkozni Cserna-Szabó András íróval, Nyáry Luca slammerrel, közös zenés műsort ad Szálinger Balázs író és Szűcs Krisztián zenész, Sirokai Mátyás, valamint itt koncertezik a SoulFood Band, a Szeder, továbbá Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc blues duója, a Grunting Pigs és a Belmondo Akusztik is.

Akik a kulturális programkavalkád mellett a sportolásról sem szeretnének lemondani, azokat félmaratonnal és 7 kilométeres Mád-Tállya futással, a gyerekeket pedig 1 kilométeres Ludas Matyi futammal várják. A sportprogramokra a helyszínen csak korlátozottan lehet jelentkezni, ezért a szervezők az online nevezést javasolják, amelynek határideje szeptember 1.

A fesztiválon ezúttal sátorhelyek is kialakításra kerültek; a sátrazásra csütörtöktől vasárnapig (szeptember 7-10-ig) lesz lehetőség, sátorjegyet pedig bármely fesztiválbelépővel rendelkező látogató vehet online vagy a helyszínen.

További információ

www.kerekdombfeszt.hu
https://www.facebook.com/kerekdombfeszt/

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés