Hirdetés

Hirdetés

2022-ben sem rendeznek Miskolcon Kocsonyafesztivált

borsodihir.hu

2021.12.20. 17:07

2022-ben sem rendeznek Miskolcon Kocsonyafesztivált

Bizonytalan a helyzet, nem vállalják.

Hirdetés

Miskolc város vezetése 2020-ben büszkén jelentette be, hogy hét év után, 2020. február 14-én hazatér Miskolcra a Kocsonyafesztivál. A rendezvény a régi időket idézve hatalmas sikerrel zárt – a miskolciak és a város vendégei tízezres számban szórakoztak a régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválján. 2021-ben azonban a járvány ellehetetlenítette a rendezvényt, így a szervezők nagyon bíztak abban, hogy 2022 februárjának közepén újra a békáé és a kocsonyáé lesz a főszerep Miskolcon.

A jelenleg érvényben lévő járványügyi intézkedések azonban továbbra sem teszik lehetővé tömegrendezvények megtartását és senki nem tudja megjósolni, mikor lesz újra lehetőség egy ekkora rendezvényre biztonságos körülmények között. 

A Kocsonyafesztivál előkészítése és szervezése hónapokat vesz igénybe és a jelenleg is kiszámíthatatlan járványügyi helyzet miatt a város kulturális vezetése és a fesztivál alapító-tulajdonosa, Rózsa Edit közösen úgy döntöttek, hogy Miskolc városa nem tartja meg a Kocsonyafesztivált 2022-ben. 

A miskolci városvezetés továbbra is elkötelezett a Kocsonyafesztivál mellett, hiszi és vallja, hogy a programsorozatnak Miskolc az otthona, éppen ezért folyamatos egyeztetéseket folytat a rendezvény alapító tulajdonosával a 2013-2019 közötti időszak vitás kérdéseinek rendezéséről. Mint közismert, a 7 éves időszakban Miskolc városa jogtalanul használta a Kocsonyafesztivál védjegyeit, valamint az ehhez tapadó egyéb jogokat, know-how-kat. 

Noha Miskolc polgármestere és a fesztivál jogait tulajdonló, fesztiválalapító Rózsa Edit 2020-ban szándéknyilatkozatot írt alá a közös munkáról, az előző városvezetéshez kötődő 2013-2019 közötti időszak rendezéséről, kártérítéséről még nem született megállapodás. A 2020-ban Veres Pál polgármester és Rózsa Edit között született egyezség értelmében azonban ez nem érinti a fesztiválok jövőbeni közös szervezését. 

Miskolc város vezetése bízik abban, hogy 2023-ban már minden körülmény adott lesz ahhoz, hogy Miskolc ismét megszervezhesse az ország legnagyobb téli gasztrokulturális rendezvényét.
Kocsonyafesztivál

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés