Hirdetés

Hirdetés

Szól a rádió - Tokajban. Nyíregyháziaknak is ajánlott

Borsodihír

2022.03.18. 16:12

Szól a rádió - Tokajban. Nyíregyháziaknak is ajánlott
A kép illusztráció: pixabay.com

Emlékszünk, ugye? ... gyermekek a dobozban a bácsit keresték...

Hirdetés

Sokan vannak, akik ma is azt mondják: igazán jól még azok a régi, fadobozos rádiók szóltak. Mert azok még igazi rádiók voltak, nem olyanok, mint a mai műanyagok. S vajon emlékszünk-e még, hogy a focihoz egyszerre kapcsoltuk be a tévét és a rádiót - előbbin néztük, utóbbin hallgattuk a közvetítést. Ja, hát Szepesi Györgynél jobban nem is tudta ezt senki!

Főhelyen volt a rádió annak idején a lakásokban, csipketerítő alattuk és rajtuk, a fáját pedig rendszeresen és gondosan törölgették a háziasszonyok. Aztán jöttek az újnál újabb készülékek, a régieket pedig kidobáltuk. De nem mindenki! Ennek köszönhetően nyílhat időszaki kiállítás régirádiókból és lemezjátszókból Tokajban.

"... gyermekek a dobozban a bácsit keresték ..." címmel március 25-én (péntek) 15 órakor adják át a Csörsz László magángyűjteményéből válogatott, a XX. század rádióit, lemezjátszóit bemutató időszaki kiállítást a Világörökségi Bormúzeumban (Serház út 55.) Megnyitja Szikora András a Magyar Rádió Nyíregyházi Stúdiójának nyugdíjas műszaki vezetője.

 

 

Tokaj

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés