Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas tapssal ünnepelték a nyírlugosi focistát

| 2018. 11. 17. | 16:37:00
Már harmadik az örökranglistán.
Hatalmas tapssal ünnepelték a nyírlugosi focistát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel fél év szünet után ismét pályára lépett a magyar labdarúgó-válogatottban Dzsudzsák Balázs). A 31 éves, nyírlugosi, ballábas szélsőnek megvolt a 97. fellépése a nemzeti csapatban, így pedig beérte a jelenleg a szakmai stábot erősítő Gera Zoltánt (39), és már harmadik az örökranglistán - írja a Blikk.hu

Marco Rossi (54) szövetségi kapitány az első négy Nemzetek Ligája-találkozón a keretbe sem hívta be Dzsudzsákot, azonban a focista előbb csapatot talált, majd egyre jobban teljesített az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő al-Ittihad Kalbában, így az olasz szakember ezúttal bizalmat szavazott neki. Az Észtország elleni győztes mérkőzésen (2-0) pedig a 65. percben csereként gyepre is léphetett.

– Örülök, hogy visszajött az az érzés, hogy milyen válogatottnak lenni. Most megint újraértékelődött bennem, hogy ez mekkora dolog, és mekkora hiányt jelent egy olyan ember életében, aki hozzászokott tíz éven keresztül. Nagyon rossz volt ezt az elmúlt pár hónapot úgy megélnem, hogy a tévén keresztül kellett néznem a meccseket – nyilatkozta a találkozót követően az immáron 97-szeres válogatott Dzsudzsák.

A futballistát elképesztő üdvrivalgás fogadta a nézőtéren, amikor becserélték.

Amennyiben Marco Rossi vasárnap, a finnek elleni hazai NL-találkozón (M4, 20.45) is pályára küldi a szélsőt, megelőzi Gera Zoltánt a válogatottsági örökranglistán – valamint közelebb kerül Király Gáborhoz (42) és Bozsik Józsefhez (†52) –, és a márciusban kezdődő Európa-bajnoki-selejtezőkön akár a 100. fellépésére is sor kerülhet.

Kapus vezeti a rangsort

1. Király Gábor 108 fellépés
2. Bozsik József 101
3. Dzsudzsák Balázs 97; Gera Zoltán 97
5. Juhász Roland 95

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés