Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rutinos csapattól kapott ki a NYIKSE

| 2018. 11. 16. | 10:02:00
A kosarasok legközelebb 23-án lépnek pályára.
Rutinos csapattól kapott ki a NYIKSE
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán késő este a nagy riválissal játszotta első idegenbeli mérkőzését.

Az első negyedben gyorsan elléptek a rutinos, 10 éve együtt játszó debreceniek. Igaz, a mérkőzés is félórás csúszással indult teremgondok miatt, tehát kicsit feszült volt a csapat az este 9 órai kezdéstől.

A második negyedben a fiatalok kitűnően felpörgették a játékot, és a center Vizi Roli védekezésével és Baranyai Zsolt gyors indulásaival meccsben tudott maradni a csapat, a félidőre már faragott le néhány pontot a hátrányából.

A 3. negyedben Asztalos és Savic vitte a hátán a csapatot, de a különbség csak egy-két percre csökkent a két csapat között.

Az utolsó negyedben viszont érezhető volt, hogy a hazaiak elkezdtek fáradni, ekkor már Takács és Savic  hárompontosaival és a palánk alatt szorgoskodó Asztalos dupláival kétszer is 10 pont különbségre hozta a NYIKSE a mérkőzést, de a játékvezetők többször vitatottan kiosztott techniai hibáinak köszönhetően (Asztalos 2, Brane és KovácsTibor 1-1) nem bírt a csapat tízen belülre kerülni. Így, mikor 10 pont különbségnél egyszerre 2 technikait osztottak a csapatnak, újra 20 pont lett a különbség, majd megint felpörgött a csapat és újra 10 pont lett csak a diferencia.

Ezt azonban nem tudta lejebb dolgozni a nyíregyházi csapat. Így marad a remény, hogy tavasszal sikerül otthon visszavágni a Debrecennek. A 102 dobott pont nem kevés idegenben, de a DEAC Campus Fesztivál ellen ez is kevés volt.

Legközelebb jövő héten pénteken (november 23-án) játszik hazai pályán a NYIKSE a tavaly és tavalyelőtt is jól szereplő PRIMA SE ellen a Bánkiban 19.00-tól.

DEAC Campus Festival - SUNSHINE-NYIKSE
112-102 (31-14, 26-29, 28-26, 27-33)

Dobók:
Takács M. 17/12
Baranyai Zs.  16
Savic B.  29/15
Nyíri P.  3/3
Zajácz K.   6
Vizi R.  2
Földesi N.  7
Nagy D.  3
Asztalos I.  19

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés