Eldőlt a milliárdos kisvárdai sportprojekt megvalósításáért folyó verseny 

Szabolcsihir.hu

2021.01.22. 14:28

Eldőlt a milliárdos kisvárdai sportprojekt megvalósításáért folyó verseny 
(Illusztráció: Pikist)

Első ütemben majdnem két és fél ezer néző fog beférni.

Hirdetés

Hirdetés

Megkötötték a vállalkozói szerződést december végén a kisvárdai multifunkcionális sportcsarnok tervezés-kivitelezésére, a nyertes a Nyírépszer Hungária Kft., amelyik nettó 3,26 milliárd forint költséggel végezheti el a munkát.

Az állami Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában épülő létesítményről többször írtunk már: az épület a város északi részén, a labdarúgó stadion közvetlen szomszédságában helyezkedik majd el. A mintegy 6400 négyzetméter alapterületű csarnok nemzetközi kupamérkőzések lebonyolítására is alkalmas lesz, és bár a fő profil a kézilabda, más sportágak versenyszerű és iskolai gyakorlására is alkalmas lesz.

A csarnok 4 ezer nézőt is képes lesz befogadni, de egyelőre – az első ütemben – 2408 látogató számára építik ki az ülőhelyeket. A későbbiekben két mobillelátó révén ez 680, illetve a karzat véglegesítésével további 916 férőhellyel lesz növelhető.

Az építmény a sportolók és a közönség, valamint a vendégsportolók és szurkolóik elkülönített mozgását is biztosítani fogja. Az első ütemben 482 nézői parkolóhelyet és 241 kerékpártárolót alakítanak ki.

KisvárdakézilabdaSzabolcs-Szatmár-Beregsportcsarnok

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés