Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fucsovics továbbra is őrzi előkelő helyét a világranglistán

| 2022. 02. 21. | 11:03:00
A héten már Dubajban fog játszani a magyar teniszező.
Fucsovics továbbra is őrzi előkelő helyét a világranglistán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legjobb magyar játékos ezen a héten Dubajban szerepel, első ellenfele – február 22-én, kedden – az a Denis Shapovalov lesz, aki hozzá hasonlóan a negyeddöntőben búcsúzott a múlt héten, Dohában. Az ATP rangsorában jelenleg 14. kanadai játékos a mostani torna hatodik kiemeltje. Eddig egyszer találkoztak egymással, a 2020-as Australian Open nyitókörében Fucsovics bravúrral nyert – írja az MTI.

A magyarok közül az új világranglistán már Piros Zsombor a második a 246. helyével, míg a hónapok óta harcképtelen Balázs Attila közel száz helyet rontva a 249. Az élen továbbra is a Dubajban visszatérő szerb Novak Djokovic áll, az előnye azonban jelentősen csökkent az orosz Danyiil Medvegyevvel szemben, 440 pont van közöttük.

A múlt heti bajnokok közül az orosz Andrej Rubljov (Marseille) nem lépett előre, a brit Cameron Norrie (Delray Beach), a spanyol Roberto Bautista Agut (Doha) és az ugyancsak spanyol Carlos Alcaraz (Rio de Janeiro) viszont javított, utóbbi kilenc helyet, ezzel már a 20., ami pályafutása eddigi legjobbja.
   

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés