Hirdetés

Büntetőrúgásokkal dőlt el a Szpari kupameccse

2023.09.17. 17:44

Büntetőrúgásokkal dőlt el a Szpari kupameccse
Kiszurkolták... (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

A nyíregyháziak Tiszaújvárosban szerepeltek.

Hirdetés

Az NB III-as Tiszaújváros otthonában lépett pályára a Nyíregyháza Spartacus a Magyar Kupa 3. fordulójában. Nyíregyházáról is érkeztek szurkolók, így a Szpari otthon érezhette magát.

A Spartacus honlapjának beszámolója szerint a 18. percben a legelső támadásából megszerezte a vezetést a Tiszaújváros: Tóth Borisz lőtt jobbal 16 méterről a jobb alsó sarokba (1-0). Tíz perc múlva kerül először közel az egyenlítéshez a Szpari, amikor Myke fejese után a labda a jobb kapufát érintve hagyta el a játékteret. Ezt követően számos lehetőséget kihagyott még a nyíregyházi együttes, és a szünet után is úgy tűnt, hogy átok ül a csapaton. A hajrához közeledve még kétszer mentette meg a kapufa a Tiszaújvárost, ám a 87. percben megtört a jég: Gresó Mátyás lendületesen indult a jobb oldalon, majd pontos beadása után Pataki Bence lőtt a kapuba (1-1).

A hosszabbítáés nem hozott újabb gólt, így tizenegyesrúgások következtek. A párbaj a hatodik párban dőlt el a vendégek javára. A Szpariból Baki, Rjasko, Toma, Németh és Gresó is belőtte a büntetőt, míg a hazaiaknál Ivánka hibázott, így az NB II-es szabolcsiak jutottak a következő körbe, amelynek sorsolását hétfő délután tartják az M4 Sport kamerái előtt, a hivatalos játéknap november 1.

Magyar Kupa, 3. forduló:
Tiszaújváros - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (1-0) büntetőkkel 4-6
400 néző, Vezette: Jakab (Vígh-Tarsonyi, Belicza)
Tiszaújváros: Csúri - Tóth B.( Garda 86.), Farkas M., Géringer, Lőrincz, Papp F., Varjas (Vajda 76.), Nagy D.( Erős 60.), Ivánka, Valkay, Oláh B. (Vitelki 76.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán 
Nyíregyháza: Bese - Alaxai (Németh 81.), Baki, Rjasko, Farkas B., Toma, Nagy B.(Tamás 111.), Vass P.(Sigér 93.), Géresi (Pataki 63.), Herjeczki(Gresó a szünetben), Myke Ramos (Cseh 63.). Vezetőedző: Tímár Krisztián 
Gól: Tóth B. (18.), illetve Pataki (87.)

 

labdarúgásszpariMagyar Kupa

Hirdetés

Hirdetés