Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek a szabolcsi férfi ellen, akinek 15 kategóriára van jogosítványa

| 2020. 02. 28. | 09:33:00
Járókelők hívták a rendőrséget.
Vádat emeltek a szabolcsi férfi ellen, akinek 15 kategóriára van jogosítványa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár az elektromos kerékpár vezetéséhez jogosítványra nincs szükség, azonban könnyen elveszítheti az egyéb kategóriákra érvényes vezetői engedélyét az, aki ittasan közlekedik az ilyen kerékpárral.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a 15 különböző kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkező vádlott tavaly októberben nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd ilyen állapotban felült az elektromos kerékpárjára, és azzal az egyik Nyíregyházához közeli település főutcáján közlekedett. Ittassága miatt a vádlott nem tudta a járművet az úttest jobb oldalán tartani, többször áthajtott a szemközti oldalra is.

Az egyik útkereszteződésben végül elvesztette uralmát a jármű felett, és azzal felborult. A járókelők értesítették a rendőröket, akik orvoshoz vitték a vádlottat.

A szakértő megállapította, hogy a vádlott vérében olyan sok alkohol volt, ami súlyos fokú ittas állapotot eredményezett. Egyébként a vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket is szenvedett a balesetben.

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, valamint azt, hogy a vádlottat tiltsák el mindenféle jármű közúti vezetésétől.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés