Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elromlott a CT Mátészalkán

| 2020. 03. 03. | 13:11:00
Külföldről érkezik az alkatrész.
Elromlott a CT Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hetek óta nem működik a CT a mátészalkai kórházban - erről egy olvasó tájékoztatta a MátészalkaLeaks csoportot. Mint írta, hozzátartozójánál találtak olyan egészségügyi problémát, melyhez CT-vizsgálatot kellett volna elvégezni, ám ezt helyben nem tudták megoldani. A levélíró szerint viszont túl hosszú az út Nyíregyházáig, félő, a beteg számára ez nagyon megterhelő.

[Beillesztett cikk: Ölben cipelik a betegeket Mátészalkán]

A Szabolcsihír a prolémával megkereste Vitkai Évát, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak sajtófőnökét, aki az alábbiakról tájékoztatott:

"A Mátészalkai Kórházban február közepén működésképtelenné vált a CT, a hiba feltárását és elhárítását szakszerviz végzi. A javítás ideje alatt a sürgős vizsgálatokat a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban végezzük, a tervezhető vizsgálatokra új időpontot kaptak betegeink."

A meghibásodott sugárforrás alkatrészt külföldről kell beszerezni, ahogy az Magyarországra érkezik, azonnal beszerelik a szakemberek. A szakszerviz tájékoztatása szerint a CT készülék várhatóan a jövő héten újból üzembe helyezhető -  tette hozzá a sajtófőnök.

Cs.K.

[Beillesztett cikk: Maga a csoda! Új liftet szerelnek a mátészalkai kórházba]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés