Hirdetés

Gyűjtjük a kupakot. De minek is?

Szabolcsihír

2020.03.04. 12:30

Gyűjtjük a kupakot. De minek is?
A Fehér család már szabadulna a jó szívvel gyűjtött kupakhegytől (Fotó: olvasónktól)

Tudja egyáltalán valaki, hol lehet ezt leadni?

Hirdetés

Jelentkezzen, aki még nem gyűjtött kupakot azért, hogy egy beteg gyereknek segítsen! Jelentkezzen az is, aki tudja, mi lett a kupakok sorsa! Mi már sejtjük, hogy itt valami nem kerek.

Időről időre felbukkan valamelik közösségi oldalon egy hír, hogy segítsünk kupakot gyűjteni, mert beteg gyereke gyógykezelésére szeretné fordítani a szülő. Mi pedig szorgalmasan és gondolkodás nélkül zacskózunk. A minap osztottuk meg a hírt, hogy Újfehértón csinos kis tárolót készítettek a kupakoknak, aki arra jár, elhelyezheti a pakkját ott.

Hírünkre jelentkezett Demecserből egy édesanya, Fehérné Farkas Ircsi, aki elmondta:

két éve nem tudnak mit kezdeni az udvarukon zsákokban tornyosuló, kicsivel több mint 3500 kg kupakkal, mert senki sem veszi át.

– Sokat jártunk már utána, kisiparosoknak ajánlgattuk, de nincs rá szükségük, mivel nem tudják egyenlőre feldolgozni. Volt egy kisvállalkozó, aki korábban kilónként 60 forintért vette át, de neki sem kell már

- panaszolta az anyuka.

– Korábban az volt a kitétel, hogy gyűljön össze 1700 kilogramm – folytatta az édesanya, magyarázatképp hozzátéve: ez volt az a mennyiség, amit egyszerre el tudott vinni a kisiparos, és neki is megérte érte jönni. Azóta ennek már több mint duplája tornyosul bezsákolva Fehérék portáján.

Újra és újra zsákolni rengeteg munka, és anyagilag is megterhelő... Arról nem beszélve ,hogy rendben kell tartani, forgatni stb. - sorolta az asszony.

Beteg kislányának kezdték a gyűjtést. A környékbeliek pedig, hogy segítsenek, mert az övék egy nagyon jó közösség, elkezdték hordani hozzájuk a kupakokat. Nyilván az volt a terv, hogy egy műanyagfröccsöntő kisiparosnak átadják a zsákokat.

Már nem reménykedünk abban, hogy hogy pénzt látunk belőle. Úgy vagyunk vele, hogy inkább tűnjön el az udvarról a  szemét - tette hozzá végül Fehérné Farkas Ircsi.

Mi viszont teszünk egy próbát, hátha tud valaki segíteni. Örülnénk, ha jelentkezne valaki, aki átveszi a kupakokat, összehozzuk a családdal. Kíváncsiak vagyunk arra is, van-e olvasóink között olyan, aki le tudta adni az összegyűjtött kupakokat, és tényleg segítség volt a gyűjtés.

Cs. K.

Demecserkupakgyűjtés

Hirdetés

Hirdetés