Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megyeszerte lángolt a határ

| 2020. 03. 11. | 09:13:00
Szennyezzük a környezetet.
Megyeszerte lángolt a határ
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Habár nincs tűzgyújtási tilalom, nem jelenti azt, hogy őrizetlenül is lehet hagyni a tüzeket. Sokan még mindig égetik a száraz gazt, avart, ami egyébként környezetszennyező is. A magára hagyott, még parázsló nyesedéknek, avarnak elég egy fuvallat, és már terjed tovább a tűz. Hasznos rovarok, bogarak, vagy éppenséggel sünök eshetnek áldozatául az emberi felelőtlenségnek.

Szabolcs-SzatmárBeregben március 10-én csaknem 10 alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit szabadtéri tüzekhez

- közölte a Szabolcsihírrel Rutkai-Dér Vivien tű. ftőrm., a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kékcsén mintegy 1000 négyzetméteren, Tiszanagyfalunál közel 500 négyzetméteren égett a vegetáció. Dombrádon és Mátészalkán is lángra kapott az aljnövényzet, az előbbinél 200, utóbbinál 80 négyzetméteren. Nyíregyházára is vonultak a tűzoltók szabadtéri tűzesethez, a Deák Ferenc utcán mintegy 1000 négyzetméteren égett az alacsonyfüves vegetáció. Nagyhalászban és Napkoron is égett a száraz fű, a rétközi településen 70 négyzetméteren avatkoztak be az ibrányi önkormányzati és a nagyhalászi önkéntes tűzoltók, a napkori fél hektáros tűzesethez a nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók vonultak.

A tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés