Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mátészalkán nincs igazolt fertőzött, a polgármester szigort ígért

| 2020. 04. 11. | 16:33:00
Hanusi Péter úgy nyilatkozott, hogy ha lazul a fegyelem, kész lezáratni közterületeket.
Mátészalkán nincs igazolt fertőzött, a polgármester szigort ígért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mivel Mátészalkán nincs igazolt koronavírus-fertőzött, így jelentős, aránytalan szigorításokat egyelőre nem szeretnék bevezetni – közölte Hanusi Péter (Fidesz-KDN), Mátészalka polgármestere. Hozzátette, egyrészt kérte munkatársaitól a hatályos szabályok fokozott betartását, másrészt kész bezáratni a kereskedelmi egységeket, közterületeket, amennyiben okot lát erre. 

Mátészalkán április 13-án éjfélig megerősített közterületi ellenőrzést végez a rendőrség közterület-felügyelők és polgárőrök bevonásával. Az intézkedés során visszatérően figyelik a Kölcsey utca fagylaltozói, boltja, a trafikok, a vendéglátó egységek, a zálogházak környezetét. Tilos a csoportosulás, a közterületi étel- és italfogyasztás, a csoportosulás, a piknikezés, a tűzgyújtás. A vétőket 5-500 ezer forint bírsággal sújthatják.

– A játszóterek látogatását kerüljék, kerékpározni, futni, sétálni lehetőség szerint egyedül menjenek. Kutyasétáltatás közben egy ember kísérjen egy állatot, a városi parkokban alapos indok nélkül ne tartózkodjanak, ne ücsörögjenek huzamosabb ideig a padokon – intett a polgármester, megjegyezve: a Szalka-Víz Kft. munkatársai közúti és közterületi fertőtlenítést hajtsanak végre a hétvégén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés