Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mentőkosarat fontak a rétközi őstermelőknek Dombrádon

| 2020. 04. 28. | 21:11:00
A koronavírus okozta válság súlyosan érinti a gazdákat.
Mentőkosarat fontak a rétközi őstermelőknek Dombrádon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néhány jó barát összeült és beszélgetetett arról, hogy mit tehetnének a 2020. év elején beköszöntött koronavírus-járvány következtében bajba került helyi élelmiszert termelő őstermelők és kisvállalkozások megsegítéséért. Azon gondolkodtak, hogyan lehetne a helyi gazdaságot, a helyben élő emberek életkörülményeit a járványt követő gazdasági válság okozta recesszióban valamelyest segíteni.

A gondolatot tett követte: megalakult a Rétközi Kosár Közösség,  melynek már webshopja is van.

A Rétközi Kosár Közösség szerepe a termelők, kézművesek, és a vásárlók közötti híd biztosítása. Létrehoztak nekik egy internetes webáruházat, a www.retkozikosar.unas.hu  oldalt, ahová feltöltik a gazdák bemutatkozó anyagait és a termékeit. Az internetes vásárlási felületet folyamatosan frissítik, ezen kívül az ötletgazdák marketinget is végeznek, reklámozzák őket, hogy minél többen akarjanak tőlük váárolni.

A vásárlók egy regisztrációs folyamat elvégzése után az internetes felületen tudják kosarukba helyezni a kiválasztott termékeket. Minden héten szerdán 23 órakor zárul az arra a hétre vonatkozó rendelési lehetőség. Csütörtökön összegzik a leadott rendeléseket és továbbítják az eladóknak.

Az eladók pénteken délelőtt 11 óráig szállítják el a megrendelt termékeket a székelyünkre, Dombrádra, amit nyugtával együtt átadnak nekünk, mi pedig összeállítjuk a vevők kosarát a leadott rendelések alapján. A csomagokat a jelenlegi helyzetre való tekintettel minden esetben házhoz szállítunk még a délután folyamán, így megtartva az élelmiszerek frissességét - mondta el a Szabolcsihírnek Surányi Ádám alapító koordinátor, aki azt is hozzátette, a nonprofit vállalkozás célja alapítványí létrehozása. 

Tervezik, hogy a járvány elmúltával azokon a településeken, ahonnan a legtöbb rendelés érkezik, átvevőpontot alakítanak ki, így személyesen tudják majd átvenni az előre megrendelt termékeiket a vásárlók.

Egyúttal közösséget is építünk: hisszük, hogy a minőségi étel és ital közelebb hozza majd egymáshoz az embereket. A Rétközi Kosár tehát találkozóhely is lesz, ahol beszélgethetnek majd, termékbemutatókat tarthatnak a partnereink, kóstolókat tarthatnak majd és egész család jól érezheti magát majd nálunk  - tette hozzá végezetül Surányi Ádám.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés