Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Moldávok fosztogattak Európában. Nyírbátorban is nagyot kaszáltak

| 2020. 04. 17. | 15:23:00
A banda az Európai Unió területén több hasonló lopást követett el.
Moldávok fosztogattak Európában. Nyírbátorban is nagyot kaszáltak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyírbátori Járási Ügyészség letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta annak a 33 éves moldáv férfinak, aki 2019 nyarán társaival Nyírbátorban, Jászberényben, majd Marcaliban is kifosztott egy bankautomatát.

 A gyanúsított 2019. július 01-én hajnalban három társával megjelent Nyírbátor egyik szupermarketénél, ahol a fotocellás ajtót felfeszítették, majd egy fával kitámasztották, hogy az ne tudjon visszazáródni. A bevásárlóközpont előterében elhelyezett bankautomata ajtaját kifeszítettek, és elvitték a benne lévő pénzkazettákat, a bennük lévő csaknem 20 millió forinttal.

Két hét múlva ugyanezzel a módszerrel Jászberény egyik básárlóközpontjában elhelyezett pénzkiadó automatáját is feltörték, és abból 30 millió forintot vittek el.

A bűnbanda tagjait 2020 márciusában a Marcaliban elkövetett hasonló lopást követően - a biztonsági kamera felvételek és DNS minta alapján - sikerült azonosítani, és elfogni, majd a bizonyítékok alapján a Járásbíróság egyiküket letartóztatásba helyezte.

A nyomozás adatai alapján feltehető, hogy a bűnbanda 2019-ben az Európai Unió területén több hasonló lopást követett el, ezért a letartóztatás meghosszabbítása a bűnismétlés lehetőségének, valamint a külföldi gyanúsított szökésének, elrejtőzésének megakadályozása miatt indokolt, ezért az ügyészség indítványozta további 3 hónappal történő meghosszabbítását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés