Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Példaértékű összefogás Mátészalkán

| 2020. 04. 27. | 21:55:00
Egy olyan oldal, ahol csak segítségre számíthat a látogató.
Példaértékű összefogás Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus-járvány terjedése hozta életre a MiSzalkánk Facebook-csoportot. Rövid idő alatt több mint 5200 tagja lett a csoportnak, amely abban különbözik sok más csoporttól, hogy itt senkinek nem jut eszébe vitatkozni, politikai nézeteket kinyilvánítani.

Az oldal célja kezdettől fogva egymás segítése. Sorjáznak a felajánlások: jó állapotban lévő gyermekholmiknak keresnek új gazdát, ágyat, íróasztalt adnak ajándékba, és ami sok rászoruló gyermek álma, gyakran felbukkan az adományok között tablet vagy számítógép. Ezekre van a legnagyobb kereslet a digitális oktatásra vakó áttérés miatt.

Egy cukrászda süteményekkel kedveskedett az idősotthon lakóinak, hogy kicsit megédesítsék számukra a bezártságot.

Mások maszkot varrnak, ennek és a város anyagi ráfordításának köszönhetően már a hatvan éven felülieknek is tudnak adni mosható védőeszközt. Olyanok is vannak, akik textíliát adományoztak, hogy legyen miből maszkot varrni.

Egy mátészalkai pszichológus ingyen ajánlotta fel segítségét azoknak, akik ebben a rendkívüli helyzetben lelki támaszra szorulnak. Egy oktikus pedig szemüveget adományozott egy gyermeknek. És ez még csak az elmúlt néhány hét eredménye.

Van kikről példát venni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés