Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha maradj otthon, akkor helyben túráznak a záhonyiak

| 2020. 05. 04. | 12:18:00
Bejárják a Tisza árterét.
Ha maradj otthon, akkor helyben túráznak a záhonyiak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megérkezett a túrázásra, természetjárásra alkalmas időjárás. Hogy ne kelljen száz kilométereket utazni egy séta kedvéért a szabadban, ezért kialakítunk egy saját, záhonyi túraútvonalat - írja közösségi oldalán Záhony polgármestere.

Sokan talán nem is látták még, hogy milyen csodás tiszai ártér veszi körbe a várost. Tökéletes egy délutáni sétára, tájfutásra, vagy terep bicajozásra - hívta fel a figyelmet Helmeczi László. 

A régi záhonyi tiszai strandhoz vezető utat az önkormányzat egy helyi vállalkozó, Gyénesi Béla segítségével helyrehozta. A hosszú hétvégén kijelölték a sétány nyomvonalát a Tisza mentén. Így lehet egy saját, városi sétány, 2 kilométer hosszan.


Természetesen a kialakítás még sok munkával jár, amiben a városvezető kéri a záhonyiak segítségét, ugyanis még mindig vannak olyan városlakók, akik szemétlerakónak használják a természetet. Ahhoz, hogy a sétaút mindenki számára élvezhető legyen, az útvonal mellett egy nagytakarítást kell végezni. Néhány szakaszon pedig a természet vette birtokba az járatokat.

Itt a kidőlt fákat és a benőtt cserjéket kell eltávolítani.

Hirdetés
Hirdetés