Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatvanmilliós ajándékot kaptak a csengeriek

| 2020. 05. 29. | 21:06:00
Húsz település lakóinak szolgálatába állt a jármű.
Hatvanmilliós ajándékot kaptak a csengeriek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új mentőautót adtak át pénteken a csengeri mentőállomáson. A rendkívül modern, közel 60 millió forint értékű, a 21. századi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, négykerék-meghajtású Volkswagen Crafter típusú jármű immár a csengeriek, valamint a Csenger vonzáskörzetében élők egészségét és biztonságát szolgálja.

A járművet ünnepélyes keretek között adták át. Forján Zsolt polgármester beszédében kiemelte: nagy öröm Csenger önkormányzata, valamint a csengeri és Csenger környéki emberek számára, hogy egy ilyen modern és jól felszerelt mentőautó szolgálja mostantól a biztonságukat. Emellett azzal a kéréssel fordult Kovács Sándor országyűlési képviselőhöz és Korcsmáros Ferenchez, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatójához, támogassák az önkormányzat törekvését, hogy Csengerben minél hamarabb egy esetkocsi állhasson szolgálatba az ehhez szükséges személyzettel. Ezt az indokolja, hogy a mátészalkai kórház 35km-re van Csengertől, így sok időbe telik, míg baj esetén a szintén Mátészalkáról érkező esetkocsi a helyszínre ér.

Jelentősen növelné a járásban élő emberek biztonságát, ha Csenger is rendelkezne ilyen mentőautóval. MIndez nem csak a csengeri járásban élő emberek biztonságát szolgálná, hiszen a csengeri mentőállomáshoz több mint húsz település tartozik.

Forján Zsolt kitért arra is, hogy a csengeri mentőállomás jól láthatóan megérett a felújításra.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő támogatásáról biztosította a csengerieket mind az esetkocsi szolgálatba állítását, mind a mentőállomás felújítását illetően, míg Dr. Korcsmáros Ferenc kifejtette: jogos igényről van szó a már említett távolság miatt is. Hozzátette:

a csengeri mentők csak tavaly több mint 2000 mentési feladathoz vonultak és a csengeri mentőállomás járművei közel 130 ezer kilométert tettek meg, így reményét fejezte ki, hogy hamarosan előrelépés történhet az ügyben.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés