Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Indulhat a nyaralóhajózás hazánkban

| 2020. 05. 22. | 13:32:00
A Felső-Tiszán új lehetőség jöhet a turizmus számára.
Indulhat a nyaralóhajózás hazánkban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 Minden feltétel adott Magyarországon is a nyaralóhajózás elindulásához, amely Európa tizennégy országában már működik - mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos pénteken Tiszafüreden.

 Révész Máriusz a tiszai nyaralóhajó-program 2020-as szezonnyitó sajtótájékoztatóján elmondta: a Mahart Zrt. által létrehozott nyaralóhajó-program, a kedvtelési célú belvízi hajózás egy újabb turisztikai lehetőség, amely hajóvezetői engedély nélkül vezethető, szállást is nyújtó, lassú járású motoros hajókon teszi lehetővé az önálló nyaralást.

A Felső-Tiszán is

A nyaralóhajózás 50 éve működik Európában, magyarországi elindítása már 1986-ban szóba került, de akkor itt nagy ellenállásba ütközött a horgászok més a hajósok körében, ezért letettek róla. Mostanra viszont változott a helyzet, sikerült meggyőzni az ellenzőket. 2017-ben megvizsgálták, milyen vízfelületeket lehet bevonni a hajózásba, hogy götrdülékenyen elindulhasson a nyaralóhajózás. A Felső-Tiszán francia partner bevonásával indulhatna meg a nyaralás az "úszó apartmanokkal". Az eredeti elképzelés az volt, hogy áprilisban indul a tesztüzem, május elsején pedig már érkeznek az első vendégek. A járvány, a határok lezárása azonban átírta a terveket. A 4,6 milliárdos projektben 20 nyaralóhajó vásárlása szerepelt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés