Újabb korlátozások szűnnek meg a mátészalkai nagypiacon

Szabolcsihir.hu

2020.05.21. 20:05

Újabb korlátozások szűnnek meg a mátészalkai nagypiacon
Elvégezték az udvarok és a kinti játékok fertőtlenítését a mátészalkai óvodákban és bölcsődében

A fiatalok is kapnak szájmaszkot.

Hirdetés

Hirdetés

Újabb három polgármesteri intézkedésről számolt be Hanusi Péter, így a nagypiacon már egyszerre száznál is több vásárló tartózkodhat és május 23-tól élőállatot leszámítva nincs korlátozás az árusítható termékek körében. A polgármester május 21-én a közösségi oldalán beszélt arról, hogy az életkor szerinti korlátozások továbbra is érvényben maradnak (65 év felett 8-10 óra között látogatható a nagypiac, akkor 65 év alatti vevők nem tartózkodhatnak a területen). Szájmaszk viselése továbbra is kötelező.

Elhangzott az is, hogy a héten a 20-30 év közöttiek is kapnak textilmaszkot, így már több mint 15 ezer ilyen védőeszközt osztottak ki a helyiek között.

Mivel a mátészalkai polgárőrök 100 ezer forintot nyerhetnek egy állami pályázaton működési támogatásként, és a jelentkezési határidő „vészesen közeleg”, a sikeres érdekében felül kellett vizsgálni a helyi, még 2015-ben elfogadott bűnmegelőzési koncepciót, ami megtörtént, említette Hanusi Péter.  

A mai napig sincs igazoltan koronavírus mátészalkai lakos, a városban jelenleg 18-an állnak  járványügyi eljárás hatálya alatt (14 napos karantén), egy személy egészségügyi okból, 17-en külföldről tértek haza, mindannyian jól vannak.

MátészalkaSzabolcs-Szatmár-BeregHanusi Péter

Szóljon hozzá!

Hirdetés