Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hetvennyolc gyermek jár Nyírbátor legújabb óvodájába

| 2020. 09. 01. | 18:19:00
Modern csoportszobákban fejlődhetnek a kicsik.
Hetvennyolc gyermek jár Nyírbátor legújabb óvodájába
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tíz év alatt 16 ezer új óvodai hely létesült Magyarországon – ismertette a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az új római katolikus óvodájának szeptember 1-jei átadásán. Soltész Miklós az 505 millió forint értékű, nagyrészt kormányzati támogatással megvalósult beruházás fontosságát kiemelve elmondta:

az új óvodai helyekre szükség volt és a továbbiakban is szükség lesz, ezért a kormány a katolikus és a református, majd – egy új megállapodás alapján – az evangélikus egyház számára lehetővé tette, hogy korszerűsítsék a régi óvodák épületét és újakat építsenek.

Hozzátette: a mintegy százmilliárd forint értékű támogatási programnak köszönhetően csaknem kétszáz intézmény újul meg vagy épül fel. Az államtitkár az ünnepségen a tanév elindulására kitérve arról beszélt, hogy a nappali tagozaton 1,2 millió gyerek kapja meg ingyen a tankönyveket, ami sok család számára jelent nagy segítséget. Legalább ilyen fontos – folytatta –, hogy a rászoruló és hátrányos helyzetben élő családok, valamint a nagycsaládosok gyermekeinek ingyenes étkeztetést biztosítanak; az erre fordított támogatások összege az elmúlt években 27 milliárdról 87 milliárd forintra emelkedett.

Soltész Miklós

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyés püspök azt mondta, hogy Jézus szándékai szerint a gyermekeinknek példaképeknek kell lenniük előttünk, a felnőtteknek pedig meg kell őrizniük magukban a gyermeki lelkületet. Jézus áldása kihat a felnőttekre is, mindazokra, akik foglalkoznak, nevelik és gondozzák a gyerekeket, amiért köszönet jár nekik – tette hozzá.

Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, a 33 települést számláló választókerületben 45 közoktatási-köznevelési intézmény érintett valamilyen épületkorszerűsítési vagy építési beruházással. A fejlesztések összege 13 milliárd forint, amiből huszonnégy iskola, tizenhárom bölcsőde és nyolc óvoda újul meg vagy épül fel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés