Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Balesetveszélyes csomópontot építenek át Mátészalkán

| 2020. 10. 11. | 18:40:00
A körforgalom biztonságosabbá teszi a kerékpáros közlekedést is.
Balesetveszélyes csomópontot építenek át Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és konzorciumi partnere, Mátészalka önkormányzata lett a nyertese annak a pályázatnak, amelyiknek keretében megépül a Zöldfa utca (471-es főút) - Meggyesi út találkozásánál a körforgalom, és a körforgalom és az állomás közötti útszakasz is megújul (a Seregély utca is). A Nyírmeggyes és Nyírcsaholy felől érkező kerékpárutat átvezetik az épülő körforgalmon, és az út szélesítésével kerékpársávot hoznak létre, egészen az állomásig - írja a MátészalkaLeaks, amely exkluzív információkat közöl a projektről.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesző Zrt-től kapott tájékoztatás szerint a beavatkozás során az út felületét a teljes tervezési szakaszon felújítják, megerősítik.

A kerékpársáv szabványos kialakítása megköveteli a burkolat szélességének 6,5 méterre történő bővítését.

A bővítésen túl azokon a felületeken, ahol a kerékpársáv a közút szintjére süllyed, a burkolat kialakítása a szélesítésnek megfelelő pályaszerkezettel alakítandó ki.

A meglévő körforgalmi tervekhez igazodva kétoldali irányhelyes koppenhágai típusú kerékpársávot terveznek. 

Felülvizsgálják a Zöldfa- Seregély utcai csomóponti kialakítását, a meglévő sziget szabvány szerinti megépítését. Az út vasúti átjáró átépítését is érinti, a kerékpáros létesítmény átvezetésével.

A 4918, a 49331 és a 471-es utak által alkotott csomópontban épül majd az új körforgalom. A 4918-es út (Zöldfa utca) Mátészalkát a román határnál lévő Vállajjal köti össze. A 49331-es út (Zöldfa utca) Mátészalkán belül köti össze a 471-es utat a 49-es főúttal.

A jelenlegi tömegközlekedési megállók kialakítása sem felel meg a modern igényeknek. Gyalogosok számára nincs megfelelő, biztonságos közlekedési lehetőség.

A nemrégiben épült kerékpárutat jelenlegi formájában megtartják, illetve a körforgalmi ágakon átvezetik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés