A fehérgyarmati kórház fogadja a mátészalkai és a csengeri betegeket is

szabolcsihir.hu

2020.11.10. 15:59

A fehérgyarmati kórház fogadja a mátészalkai és a csengeri betegeket is
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A koronavírus-fertőzötteket továbbra is Nyíregyházán látják el.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében ismét egészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett az ország egész területére. Ennek értelmében a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház tagkórházaiban is változások lépnek életbe. Jelenleg a koronavírus-fertőzéssel érintett betegeket a nyíregyházi telephelyen kialakított COVID Ambulancián és részlegeken látják el. Megkezdődött a 2. COVID-ellátóhely felkészítése is a koronavírus-fertőzött és -gyanús betegek ellátására, így

november 12-től, csütörtöktől a fehérgyarmati telephelyen fogadják és helyezik el a területileg a vásárosnaményi, mátészalkai, fehérgyarmati és csengeri járásokhoz tartozó betegeket. 

Kivételt jelentenek a speciális ellátásra szoruló koronavírus-fertőzöttek és gyanús betegek, akiket továbbra is Nyíregyházára irányítanak – olvasható az intézmény Facebook-oldalán. November 10-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház valamennyi telephelyén felfüggesztik a halasztható fekvő-, és járóbeteg, valamint egynapos sebészeti ellátást. A koronavírus-járvány ideje alatt is elvégezik az onkológiai szűréseket (mammográfia, méhnyakrákszűrés, vastagbélszűrés), és tervezetten ellátják a daganatos betegeket, legyen szó onkológiai kezelésről vagy onkosebészeti beavatkozásról. A tervezett sebészeti és endoscopos beavatkozásokra (pl. vastagbéltükrözés) csak egy negatív PCR-vizsgálati eredmény birtokában kerülhet sor. A kardiológiai ellátásokat a szakmai kollégium ajánlása alapján végezik, erről a szakorvosotól kaphatnak tájékoztatást a páciensek. A gyermekgyógyászati ellátások esetében is indokolt a halasztható ellátások későbbi időpontban való elvégzése, ennek eldöntése a kezelőorvos feladata. November 10-től a beavatkozásokhoz szükséges PCR-mintavétel helye a Fül-orr-gégészet 8. sz. szakrendelője (szülészeti épület, földszint). A mintavételi helyet nem a Szülészeti épület főbejáratán át, hanem az épület udvar felőli rámpáján keresztül lehet megközelíteni, amelyet útbaigazító táblák jeleznek. A mintavétel munkanapokon 08.00-15.00 óráig, előjegyzés alapján történik. A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály csak sürgősségi járóbetegeket fogad, a terhesgondozás, és az azzal kapcsolatos vizsgálatok rendje változatlan. A szüléskor csak egy, igazoltan egészséges hozzátartozó tartózkodhat a szülő nő mellett; császármetszés esetén a hozzátartozó a műtétet követő 20 percig lehet a kismamával és a csecsemővel együtt.

A korábbi előjegyzéseket a veszélyhelyzet miatt nem tudják fenntartani a szakrendeléseken, ezért kérik, újabb időpont egyeztetés miatt jelenleg ne hívják a rendelőket.
kórházNyíregyházaVásárosnaményMátészalkaCsengerkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!