Hirdetés

A görögkatolikus egyház fenntartásába kerül a kisvárdai kórház

MTI

2021.04.30. 10:52

A görögkatolikus egyház fenntartásába kerül a kisvárdai kórház

Július 1-től.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház fenntartásába adja át az állam július 1-jétől a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházat - olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatban. A dokumentum szerint a kormány a lakosság egészségi állapotának javítása és az egészségügyi ellátórendszer továbbfejlesztése érdekében egyetért a fekvőbeteg-ellátó intézmény és az általa ellátott közfeladatok egyházi fenntartásába adásával, valamint

július 1-jei határidővel elrendeli az átadás végrehajtását.

A kormányrendelet egyben felhívja Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, mint az alapítói jogok gyakorlóját, hogy az átadás végrehajtása során eljárjon, és június 1-jéig intézkedjen a közfeladat-ellátáshoz szükséges vagyonnak az állami vagyonról szóló törvény alapján történő ingyenes átadása előkészítéséről. A debreceni székhelyű Görögkatolikus Metropólia honlapján azt közölte, a tervezett fenntartóváltás nem érinti az orvosok, ápolók és a munkavállalók munkajogi helyzetét.

Rövid közleményükben hangsúlyozták, bíznak abban, hogy a fenntartóváltás "tovább növeli a kórház szakmai eredményességét és kiemelten segíteni fogja mind a betegek mind a gyógyítók és ápolók lelki megerősödését".
KisvárdagörögkatolikusFelső-Szabolcsi KórházMagyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés