Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Különös ügy Nyírbátorban: 200 millióért rendelt telefonokat

| 2021. 04. 16. | 15:54:00
Se munkahelye, se állandó jövedelme nincs a férfinak.
Különös ügy Nyírbátorban: 200 millióért rendelt telefonokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyírbátori Járásbíróság nyomozási bírója április 15-én a csalás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban május 15-ig elrendelte L.G. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020 nyarán egy internetes közösségi oldalon ismerkedett meg a sértettel. Beszélgetéseik során megszerezte a sértett telefonszámát és a telefonszolgáltatójánál regisztrált azonosító kódját is. Később ezeket az adatokat felhasználva a gyanúsított a sértett nevében online több nagy értékű telefonkészüléket is megrendelt annak érdekében, hogy azok tovább értékesítéséből pénzt szerezzen és abból biztosítsa megélhetését.  2020. december 11-én a rendőrök tetten érték a férfit, miközben az egyik telefont megkísérelte átvenni az általa kijelölt csomagátvételi ponton, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi azonban ezt követően is folytatta az online rendeléseket, további 293 esetben kísérelt meg a sértett online felületén a saját adataival és az általa használta e-mail címekkel nagyobb értékű mobiltelefonokat vásárolni, összesen közel 200 millió forint értékben.

Mivel a gyanúsított munkahellyel és állandó jövedelemmel nem rendelkezik, a megrendelt telefonokat nem tudta volna kifizetni. A telefonszolgáltató felfigyelt a különösen nagy összegű megrendelésekre és elutasította azok teljesítését.

A gyanúsított büntetett előéletű, korábban lopás bűntette miatt felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság. Munkanélküli, állandó jövedelme nincs. A fentiekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított tovább folytatná cselekményét, vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés