Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tákos, Tarpa és Csaroda sem maradhat a jövőbeli biciklitúrákból

| 2021. 04. 02. | 16:25:00
Újabb kerékpáros pihenőhelyek kivitelezése indulhat meg Szabolcs-Szatmár-Beregben.
Tákos, Tarpa és Csaroda sem maradhat a jövőbeli biciklitúrákból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb kerékpáros túraközpont és pihenőpontok kivitelezésére között szerződést a beruházó Tiszántúli Református Egyházkerület a Felső-Tisza-vidéki biciklis turizmus erősítése érdekében. A három létesítmény egy nagyobb projekt részeként épül, hiszen az egyházkerület a Felső-Tisza-vidéki mellett a tokaji és a nyírségi turisztikai fejlesztési térségben is dolgozik hasonló pihenőhelyek kialakításán. E kelet-magyarországi pontok végeredményben egy nagyobb túraútvonallá állnának össze, vonzóbbá téve a vidéket az aktív kikapcsolódást keresők számára. 

Az április elsejei Közbeszerzési Értesítő szerint a Tiszántúli Református Egyházkerület és a nyertes ajánlattevők a tákosi és a tarpai pihenőpont, valamint a csarodai túraközpont kivitelezére szerződtek március végén.

  • Tákoson nettó 9,9 millió forintért Szászi Ernő egyéni vállalkozó beltéri pihenőt, akadálymentes vécét alakít ki egy meglévő ingatlanban; a beruházás révén meszelnek, nyílászárókat építenek be, járdát csinálnak.
  • Tarpán 35 millió forintért a „Tuékszer” Kft. a meglévő imaházat bővíti irodával, gyermekfoglalkoztatóval, vizesblokkal. Pihenőt és étkezőt kell kialakítani, kerékpártárolókat elhelyezni.
  • Csarodán 28 millió forintért elbontják a beregi árvíz idején épített ideiglenes szállásépületet. Helyette 138 négyzetméteres új ingatlan épül közösségi térrel, biciklitárolóval, kölcsönzővel, irodával, szervizzel.
  • A nyírbátori túraközpont esetében csak érvénytelen árajánlatok érkeztek, ezért ebben az esetben a közbeszerzés eredménytelen volt (újra nekifutnak). 

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés