Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pingpong: 80 milliós fejlesztés Nyírbátorban

| 2021. 06. 18. | 14:02:00
Versenysportban, utánpótlás nevelésben egyaránt példaértékű a klub.
Pingpong: 80 milliós fejlesztés Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Példaértékű az utánpótlásnevelés a nyírbátori asztalitenisz sportágban. Nátrán Roland a MOATSZ elnöke szerint "nincs még egy olyan egyesület, ahol ennyire az utánpótlás és a tömegsport lenne a fő szempont, mint Nyírbátorban". Mindeközben országra szóló eredményeket is fel tudnak mutatni - írja a Bátor Média.

Nyírbátori Majoros Bence, többszörös magyar bajnok, aki a nyáron Tokióban képviseli Magyarországot, és hasonló karrierre számíthat Tölgyes Dorottya, becenevén Dodó is, aki évek óta vezeti a ranglistát korosztályában és az idősebbek között is.

Közel 80 millió forintba került az a beruházás, amelynek eredményeként egy jó minőségű, 12 személyes szálláshelyet alakítottak ki, 70 négyzetméterrel pedig bővítettek a csarnokot is. Ezzel elérték, hogy Nyírbátorban a legmagasabb szintű versenyeket is meg lehet rendezni, de azt is elérték, hogy még 2-3 asztallal többet lehet beállítani, ezzel is több gyerek tud egyszerre játszani. Mert valahol azért ez a fő cél. A város 34 millió forinttal támogatta a fejlesztést, a többit a szövetség biztosította.

A hivatalos, szalagvágásos avatón meglepetés is volt: a város önkormányzata az olimpiai kvótaszerzésben nyújtott munka elismeréseként 2.5 millió forint rendkívüli támogatást adott a helyi asztalitenisz klub működéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés