Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi társasház tetőszerkezetét bontotta meg a szél

| 2021. 08. 06. | 11:21:00
A kémény is kidőlt.
Nyíregyházi társasház tetőszerkezetét bontotta meg a szél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenöt sérült fa miatt vonultak csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók. Kisar településen egy lakóház felé dőlt meg egy nagy méretű fa. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be.

A győrteleki Kossuth utcában egy nagy platánfa több ága hasadt le. A mátészalkai és nyíregyházi hivatásosok létrás járművel, motoros láncfűrésszel távolították el a sérült ágakat.

Nyíregyházán, Érpatakon, Tiszavasváriban és Vásárosnaményban is voltak gyalogos forgalmat, ingatlanokat veszélyeztető lehasadt faágak, de érkezett bejelentés nyírbátori garázsra borult fa miatt is.

Egy nyírpilisi lakóház tűzfala félig leomlott; az ingatlan üres volt. A nyírbátori hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az omlásveszélyt, a további helyreállítási munkálatokról a tulajdonos gondoskodik.

Egy kisvárdai lakóház tetőszerkezetét harminc négyzetméteren, egy nyíregyházi társasház tetőszerkezetét húsz négyzetméteren bontotta meg a szél. Utóbbi épületnél egy beton-téglaépítésű kémény is kidőlt. A helyszíneken a kisvárdai és a nyíregyházi hivatásosok avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szénmonoxid-érzékelő egy nyíregyházi, Szarvas utcai társasházi lakásban. Az ott tartózkodó két felnőtt és egy gyermek rosszullétre nem panaszkodott. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók mérései alacsonyabb koncentrációban, de kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A gázszolgáltató szakembere és kéményseprők is érkeztek a lakáshoz. A fürdőszobában működő kombi gázkazánt kizárták a fogyasztásból, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Betonszegélybe szorult egy férfi lába tegnap este egy leveleki családi ház erkélyén. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés