Robbanás Nyírbátorban. Gondatlan veszélyeztetés?

Szabolcsihír

2021.10.14. 12:59

Robbanás Nyírbátorban. Gondatlan veszélyeztetés?
Illusztráció: batortv.hu

A rendőrség nyomozást indított.

Hirdetés

Hirdetés

Amint arról a Szabolcsihír már beszámolt: október 13-án robbanás történt a Bátor Trade Kft. biogáz üzemének területén a soros takarítási-karbantartási munkálatok során, amit egy külső vállalkozás munkacsoportja végzett.

A munkavégzés közben valamilyen szikra keletkezhetett, és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metángáz és oxigén keveréke felrobbant. A hőhatás reakcióba lépett a falra lerakódott kén-dioxiddal, ami nagyon gyorsan fulladásos halált okozhat. A robbanás következtében hárman életüket vesztették.

Közben felröppent a hír, hogy a robbanást az okozhatta, hogy valaki cigarettára gyújtott.

Megkerestük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletét. Arra voltunk kíváncsiak, indult-e rendőrségi vizsgálat a három halálás áldozatot követelő esettel kapcsolatban, meg tudják-e erősíteni, hogy dohányzás is okozhatta a robbanást. Az alábbi választ kaptuk:

"A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrség az eset körülményeit szakértő bevonásával vizsgálja."

Dudás Szilvia, a katasztrófavédelem megyei igazgatóságának helyettes szóvivője megkeresésünkre lapunkkal közölte: a nyírbátori robbanással kapcsolatban tűzvizsgálati eljárás indult.

Nyírbátorrobbanás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés